dimarts, 28 de novembre del 2023

La vida s'en fot de tu

 


Dimarts 28


Torno a estar furiosa i no acabo d'entendre perquè. Així que per a alimentar aquest enuig m'he posat a mirar vídeos al Youtube sota l'enunciat "cosas que me gustan de España".

Els videos no es poden dir que siguin obra de genis però alguns destilen tendresa i bones intencions. Però d'altres són pura poca traça i fins i tot molt de ressentiment.

Així que m'he fet un llistat de estereotips a combatre per si de cas un dia d'aquest decideixo fer-ne un video:

1. La siesta es dormir. La siesta no és tancar una botiga a migdia per anar-hi a dinar. És veritat que fins i tot per a molts espanyols aquestes hores del migdia li poden significar un problema. Des de les dues hores d'oficines i immobiliàries fins a les quatre hores d'algunes botigues aquestes hores al migdia són problemàtiques. Hi ha gent que aprofita per a cites amb l'estètica o la perruqueria, el metge, classes per a adults,... però la majoria amb prou feina si arriba a casa, dina, porta la canalla al col·legi, es pren un café i de tornada a la feina. 

2. Es dina i es sopa molt tard. La gran mentida perquè a España no anem amb l'hora solar. La majoria dels països el seu horari coincideix amb l'hora solar però això no passa a Espanya. El Sol està en el seu zenit a les dues de la tarda. Es per això que quan diuen que dinem tard no és veritat perquè dinem al migdia solar.

Amb el sopar passa igual, sopem a les vuit hora solar.  Fa un segle, a España,  sopar es feia a les hores que molts, com jo diem "merienda-cena", un berenar massa tard per anomenar-ho així, i massa aviat per dir-li sopar. Amb el temps, el ressopó va desaparèixer i es va quedar amb el nom que te ara, "sopar". Un acte encara sagrat en gran part d'España, perquè en moltes llars és l'única hora en  que la família sencera es veu.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada