dimarts, 17 d’octubre del 2023

El grau d'imbecilitat

 

 

 

 


 

 

 Trobat a la Wikipedia:

El principi de Peter és un principi formulat per Laurence J. Peter en el seu llibre The Peter Principle, de 1969.[1]

« En una organització les persones que fan bé la seva feina són promocionades a llocs de més responsabilitat una vegada i una altra fins que arriben al seu nivell d'incompetència     »

Crítica

Aquest principi ha estat criticat, entre d'altres per Peter F. Drucker:[2]

« Hem de rebutjar el principi de Peter, que diu que les persones promocionen fins al seu nivell d'incompetència. Qui s'equivoca és el cap si promociona una persona no preparada per a una determinada feina.        »
 — Peter F. Drucker

  


 

dilluns al vespre

Llenço roba. Gairebé tota està molt gastada. És roba que reservo per a estar per casa. Amb la pandèmia tenir-ne tanta roba va ser bo. La majoria encara estava amb bon aspecte i podia baixar al super sense traumes. 

Però ara necessito urgentment desfer-me d'andròmines. I la roba d'estar per casa havia crescut  a l'últim estiu fins a ocupar la meitat de l'armari: pantalons pirata, que estan bé però que no vull sortir al carrer amb ells  passen a d'estar per casa, pantalons estampats que no pots combinar amb res a d'estar per casa, i tot així. 

Un dia els vaig contar, i amb els pantalons i les samarretes podria passar quinze dies  fent muda cada dia sense rentar roba. Això de no necessitar rentar roba com a senyal de que ets ric potser va molar fa cent cinquanta anys però ara no mola. 

La veritat es que començo a hiperventilar cada cop que veig la bossa dels bolis tot i que de tard en tard regali un boli o dos ( o sis o set) la bossa dels bolis no sembla buidar-se mai.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada