dimarts, 19 de febrer del 2019

Fer el Camí de sant Jaume: Com fer-ho?




A peu o en bicicleta?
La majoria de la gent ho fa a peu però hi ha altres opcions que tenen més a veure amb la forma en la que turistejes que amb el propi Camí.


Els que van amb agencia de viatge.
Els que utilitzen agencies de viatge, ja sigui amb recolzament d'un autocar o amb recolzament d'un  taxi,  són pelegrins que no saben o que no poden fer-ho d'una altra manera.
Solen ser un grup que contracten el servei d'un vehicle que els portarà l'equipatge durant el recorregut. Com tot hi ha  graus:

El grau més baix és aquell en que el vehicle et porta l'equipatge, normalment maletes, pero tu fas tot el camí a peu o gairebé tot el camí., També et transporten a tu fins al lloc on has de pasar la nit.

El grau superor és aquell en el que el vehicle et porta fins al començament del poble on esmorzaràs, i et recollirà a la sortida del poble. 

En contra d'aquest sistema de fer el camí és: Vas en grup, tothom s'aixeca alhora, tothom va al lavabo alhora, tothom seu a la mateixa taula, tothom va a dormir alhora. És com anar a la feina.


Els que van amb vehicle de recolzament.
Hi ha grups que s'organitzen, grups heterogenis, que solen portar un vehicle de recolzament. Aquest vehicle porta els equipatges, i ocasionalment, un caminant que necesita atenció sanitària. 

És una manera molt pràctica de fer el camí. Normalment és la més segura i cómoda. Et permet fer el Cami en menys dies que si  anessis carregat. 

Una variant de cotxe de recolzament és qui contracta un transport públic per a que li portin la motxilla. Una empresa transportadora o fins i tot l'autocar de línia s'encarrega de deixar la motxilla en l'alberg on tens intenció d'acabar la jornada.
És un sistema perfecte per a fer el Camí en la meitat de temps respecte als que van carregats.


Els senderistes.


Dins de la variant senderista que porta la seve motxilla a sobre están els ciclistes i els genets. 

Fer el Camí com a senderista tot portant la teva motxilla a sobre és, per a mi,  la manera més genuïna.


Tot són avantatges: Res ni ningú et determina on dormiràs, on dinaràs, on descansaràs, Com a inconvenient està que es fa la meitat del tram que faries sense motxilla per tant no serveix per a quan tens pressa i vols fer Sarria - Santiago en quatre dies.
Tens garantida la Compostela.

Els esforçats.

Són aquells que porten tot a sobre i fan un mínim de 30 km. cada dia. No és un grup molt nombròs pero tenen força presencia en YouTube. Els seus videos són els més abundants a l'hora de dir quin és la millar marca de calçat i què menjar has de portar.

Són, majoritariàment, esportistes, i els encanta fer, de cop tres etapes en un dia.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada